De gebroeders Ham proberen van alles uit op hun boerderij
Het akkerbouwbedrijf van de gebroeders Ham is nogal veelzijdig. Al jaren is het een vertrouwd adres voor lokale producten, zoals aardappelen en uien, ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Maar het is ook een zorgboerderij en zelfoogsttuin. Daarnaast kunnen schoolklassen bij het akkerbouwbedrijf terecht om te kijken waar de producten vandaan komen. En dat is nog niet alles.
Van boer tot bord
De Elisabeth Hoeve heeft een nauwe samenwerking met The Farm Kitchen (ook op de kaart te vinden). De oogst van de boerderij komt in zo min mogelijk stappen op het bord van de gasten in de restaurants en kookstudio’s van The Farm Kitchen terecht. Om dat voor elkaar te krijgen is er bijvoorbeeld sinds kort een aparte spoelkeuken op de boerderij waar de verse groenten worden schoongemaakt zodat de koks in de keuken er sneller mee aan de slag kunnen.
De moestuin als proeftuin
Inwoners van Haarlemmermeer kunnen een abonnement nemen op de zelfoogstuin. Zij plukken zelf de oogst van deze moestuin en koken daarmee ‘uit het seizoen’. Tegelijkertijd is de moestuin een proeftuin voor de gebroeders Ham zelf. Zij proberen hier nieuwe gewassen uit en telen op biologische wijze. De lessen die ze hier uit leren worden vervolgens op grotere schaal toegepast in het ‘gangbare bedrijf’.



