Deze bakker bakt brood voor moeder aarde
Karel Goudsblom
Bakkerij MAMA
Bakkerij MAMA bakt brood met biologische, onbewerkte granen, water, zeezout en verder niets. De granen worden geproduceerd door lokale, Nederlandse boeren onder andere in Haarlemmermeer op Boerderij Bijlsma (ook op de kaart). Zo krijg je brood dat vrij is van toevoegingen en conserveringsmiddelen, er prachtig uitziet en bovenal heel erg lekker is. Het brood wordt verkocht in de eigen bakkerij in Zwanenburg maar op andere locaties en in horeca.
Brood als daad van verzet
Wat je eet heeft invloed op je gezondheid, zo weten ze bij MAMA. Maar ze vinden dat we leven in een tijd waarin ons voedsel vooral een op winst gerichte industrie is geworden. Het doel is meestal om voedsel zo goedkoop mogelijk te produceren en zo winstgevend mogelijk te verkopen. Zaken zoals voedingswaarden, impact op de planeet en effect op onze gezondheid vallen in dit systeem vaak buiten de boot. Bewerkt voedsel (en bewerkt brood) is op deze manier voor de meeste mensen de norm is geworden. Als daad van verzet is Bakkerij MAMA ontstaan om te laten zien (en proeven!) dat het ook anders kan.
Al enige tijd geleden maakten we een video over Karel Goudsblom, de oprichter van Bakkerij MAMA: