Wil jij ook meedenken aan de toekomst van Haarlemmermeer? Verandering maak je niet alleen, maar samen. Met dat uitgangspunt is het impactprogramma van HeelHaarlemmermeer gestart: samen maken we de gemeente mooier en socialer voor iedereen!

Het impactprogramma heeft de ambitie om verschillende duurzaamheidstransities in de gemeente te versnellen. We brengen de kennis en krachten samen van inwoners, studenten, ondernemers, de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met hen ontwikkelen we nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen die anders niet tot stand waren gekomen.

Ieder thema in het impactprogramma wordt opgepakt in een periode van 6 maanden bestaande uit 3 sprints: inventarisatie, ideeontwikkeling en implementatie. De lokale deelnemers werken, onder begeleiding van experts, aan concrete oplossingen voor complexe duurzaamheidstransities.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Houd mij op de hoogte

  EERSTE THEMA: VOEDSELSYSTEEM

  Het eerste thema van het impactprogramma is ons voedselsysteem. Dit onderwerp gaat iedereen aan. Elke inwoner, ondernemer, overheidsinstelling en school heeft te maken met voedsel. Juist op dit thema liggen veel aanknopingspunten om gezamenlijk op te pakken.

  SUCCESVOLLE PROEVERIJ

  Vooruitlopend op de lancering van het impactprogramma rondom het voedselsysteem, organiseerden we op 12 mei 2023 de ‘Proeverij’. Ondernemers, bewoners, gemeente, scholieren en experts kwamen samen in The Farm Kitchen in Hoofddorp om te werken aan het versnellen van de voedseltransitie in Haarlemmermeer. Tijdens het evenement werden ideeën uitgewisseld over verschillende thema’s: de eiwittransitie, voedselverspilling, gezonde voeding, korte ketens en proeftuinen.

  Nieuwsgierig naar de resultaten? Lees dan Samenvatting_Proeverij_HeelHaarlemmermeer.

  Foto’s: Elise de Vries