Wil jij ook meedenken aan de toekomst van Haarlemmermeer? Verandering maak je niet alleen, maar samen. Met dat uitgangspunt is het impactprogramma van HeelHaarlemmermeer gestart: samen maken we de gemeente mooier en socialer voor iedereen!

Het impactprogramma heeft de ambitie om verschillende duurzaamheidstransities in de gemeente te versnellen. We brengen de kennis en krachten samen van inwoners, studenten, ondernemers, de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met hen ontwikkelen we nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen die anders niet tot stand waren gekomen.

Ieder thema in het impactprogramma wordt opgepakt in een periode van 6 maanden bestaande uit 3 sprints: inventarisatie, ideeontwikkeling en implementatie. De lokale deelnemers werken, onder begeleiding van experts, aan concrete oplossingen voor complexe duurzaamheidstransities.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je kunt ook gelijk aanhaken bij de Proeverij van het eerste thema Voedseltransitie. Lees hieronder meer en meld je aan.

Houd mij op de hoogte

  EERSTE THEMA: VOEDSELTRANSITIE

  Het eerste thema van het impactprogramma is de Voedseltransitie. Dit onderwerp gaat iedereen aan. Elke inwoner, ondernemer, overheidsinstelling en school heeft te maken met voedsel. Juist op dit thema liggen veel aanknopingspunten om gezamenlijk op te pakken.

  KOM NAAR DE PROEVERIJ

  Vooruitlopend op de lancering van het impactprogramma rondom Voedseltransitie, willen we graag nu al stappen zetten. Daarom organiseren we de ‘Proeverij’.

  Op vrijdag 12 mei van 14.00 tot 18.00 in The Farm Kitchen in Hoofddorp komen spelers uit de gehele voedselketen binnen Haarlemmermeer bij elkaar. Er wordt geproefd van de mogelijkheden tot samenwerking. Er wordt geproefd van elkaars producten. En er wordt geproefd van het impactprogramma van HeelHaarlemmermeer.

  Het evenement richt zich op eenieder die betrokken is bij de voedselketen en het aanpakken van de vraagstukken die daarin spelen binnen onze gemeente: van boeren tot producenten, van moestuinier tot schooltuin, van horeca tot retailer, van overheid tot onderwijs, van vervoerders tot consumenten.

  Deelname is gratis.

  AANMELDEN PROEVERIJ

   VOORLOPIG PROGRAMMA

   • Kennismaking in de vorm van een beursvloer. Wie ben je? Wat kom je brengen? Wat heb je nodig? Je presenteert jezelf aan de hand van je producten en diensten.
   • Co-creatie: in dialoog over de belangrijkste ingrediënten voor de voedseltransitie zoals we die in onze gemeente tegenkomen. Voedselverspilling, eiwittransitie, gezondheid, lokaal verbouwen en meer. Wat speelt er? Wat is er nodig?
   • Kook-creatie: er worden ter plekke gerechten gemaakt en geproefd van al het ingebrachte voedsel.