Mooimakers (van HeelHaarlemmermeer) is een bordspel waarin de spelers samen keuzes maken over het aanpakken van lokale, maatschappelijke vraagstukken. En dan op zo’n manier dat het ook bijdraagt aan de Werelddoelen van de Verenigde Naties. Die doelen richten zich op een goed leven voor iedereen, maar wel binnen de draagkracht van onze aarde. Na het oplossen van de vraagstukken in het spel wordt Haarlemmermeer letterlijk mooi gemaakt door het neerleggen van een veelkleurig mozaïek op het spelbord. Mooimakers is laagdrempelig, leuk en leerzaam!

VOOR WIE?

Mooimakers is ontwikkeld voor spelers van 16 jaar en ouder die in Haarlemmermeer wonen, werken of studeren. Je kunt spelen in het buurthuis, in het bedrijf, op de club, op school of waar jij denkt dat het goed past.

Per spelbord kunnen 6 spelers meedoen. Je kunt aan meerdere tafels tegelijkertijd spelen. Achteraf deel je dan de inzichten en ervaringen per tafel.

 

OOK SPELEN?

Heb je interesse om Mooimakers te spelen? Er zijn verschillende mogelijkheden;

  • Je kunt het spel huren voor € 10,- per week/per spel. Mail hiervoor naar wendy.verwijs@nmcx.nl
  • Ook kun je vragen om een spelsessie van 2 uur met begeleiding van een spelleider. Je speelt dan met maximaal 5 groepen van 6 spelers. De kosten bepalen we in overleg. Stuur hiervoor een mail aan bas.van.haastrecht@nmcx.nl

BREDE STEUN

De ontwikkeling van het spel is mogelijk gemaakt door NMCX, Rabobank Coöperatiefonds, SADC, Meerwind, J.C. Ruigrok Stichting en Hmore.