Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn talloze duurzame initiatieven te vinden, zowel op groen als sociaal vlak. Maar vaak zijn dit nog kleine, beginnende initiatieven met relatief weinig bekendheid. En dat terwijl de ambities en noodzaak voor verduurzaming van onze samenleving groot zijn. Het gat tussen ‘waar staan we nu’ en ‘waar willen we naar toe’ vraagt om versnelling en meer samenwerking.

HeelHaarlemmermeer wil de krachten bundelen onder andere door een podium te bieden aan bestaande sociale en groene duurzame initiatieven. Zo wordt zichtbaar dat er meer gebeurt dan menigeen nu denkt. Dat doen we op een enthousiasmerende manier en maken het tot iets waar je vrolijk van wordt.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) – 17 duurzame Werelddoelen door de VN opgesteld – vormen de verbindende rode draad. Alle initiatieven dragen bij aan het verwezenlijken van een of meer van deze doelen.

Ook laat de verbinding aan deze doelen niet alleen lokaal meer samenhang zien, maar ook op een nationaal, internationaal en zelfs globaal niveau. Zo maken we duidelijk dat wereldwijd burgers, bedrijven, overheden en andere organisaties aan dezelfde doelen werken. Die verbinding geeft trots, hoop en stimuleert anderen óók aan te haken.

HeelHaarlemmermeer vertelt de verhalen van deze duurzame initiatieven, vormgegeven in vrolijke video’s en korte berichten die via social media worden verspreid. De geportretteerde mensen zijn ondernemers, burgers, bestuurders, studenten, et cetera. Ze komen uit heel Haarlemmermeer.

Daarnaast ontwikkelen we steeds vaker activiteiten die nieuwe dingen laten gebeuren zoals het spel Mooimakers en het project De Werelddoelen In Beeld.

Organisatie

HeelHaarlemmermeer is ontstaan op initiatief van Bas van Haastrecht. Hij is ondernemer en woont al zo’n 50 jaar in Hoofddorp. Het idee voor de campagne kreeg hij toen hij zichzelf de vraag stelde hoe hij kon bijdragen aan de verdere verduurzaming van zijn eigen woonplaats.

Ondertussen groeit HeelHaarlemmermeer gestaag. Het initiatief van Change Agents Matthijs Bobeldijk en Gertjan de Jong om een impactprogramma te ontwikkelen is nu ook onderdeel van het platform.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid in Haarlemmermeer heeft HeelHaarlemmermeer als eerste omarmd. Het ondersteunt financieel en organisatorisch. Ook fungeert NMCX als penvoerder voor aanvragen voor ondersteuning van andere partijen. We willen graag dat meer partners aansluiten. We heten immers niet voor niets HeelHaarlemmermeer.

Supporters

HeelHaarlemmermeer heeft steun ontvangen van: